Sunday, May 31, 2009

KEM MOTIVASI MINDA FIKIR HEBAT SK NONG CHIK 2009
Assalamualaikum dan Salam Kehebatan buat semua....

Pada 15-17 Mei 2009 yang lepas, TMFH telah diberikan kepercayaan untuk mengendalikan program Kem Motivasi MFH di SK Nong Cik, Johor Bahru. Program ini diadakan untuk membangikitkan lagi semangat semua murid untuk berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan UPSR 2009. Berbagai pendekatan secara luaran dan dalaman telah digunakan oleh TMFH untuk memastikan objektif program tercapai. Saya berharap agar FORMULA HEBAT yang digabungkan dengan Kemahiran Belajar Berkesan iaitu MENGULANGKAJI, MEMBUAT LATIHAN DAN MERUJUK yang telah diajarkan kepada semua murid yang mengikuti program ini dapat digunakan dalam mendapatkan kecemerlangan yang diimpikan. Ingatlah bahawa semasa program saya telah menekankan beberapa perkara iaitu untuk berjaya, adik-adik mestilah menjaga hubungan dengan 5 pihak ini iaitu HUBUNGAN DEGAN ALLAH, HUBUNGAN DENGAN IBUBAPA. HUBUNGAN DENGAN GURU, HUBUNGAN SESAMA RAKAN DAN HUBUNGAN DENGAN JIRAN. Jika adik-adik semua dapat menjaga hubungan ini, saya cukup yakin bahawa adik-adik akan mudah untuk beroleh kejayaan yang diimpikan tersebut.

Adik-adik semua, sesuatu kejayaan itu bukannya mudah, ianya memerlukan pengorbanan dan disiplin diri yang tinggi. Setiap manusia yang telah berjaya di dunia ini telah mengalami cabaran dan dugaan untuk berjaya. Ada yang sanggup meninggalkan kesenangan diri hanya untuk mencari sebuah kejayaan. Oleh itu, kejayaan akan jadi mudah jika kita semua mempunyai kekuatan dalaman yang HEBAT. Langkah pertama untuk menjadikan dalam kita menjadi HEBAT adalah anda mestilah sentiasa berfikir MINDA FIKIR HEBAT. Manusia adalah kejadian Allah yang terhebat antara semua makhluk yang dicipta-Nya. Cuma manusia sahaja yang suka merendah-rendahkan kemampuan diri sendiri. Jangan berfikiran sebagai manusia gagal walau anda berada di kelas yang terbelakang dari rakan-rakan yang lain. YANG MEMBEZAKAN ANTARA ORANG BERJAYA DAN GAGAL ADALAH USAHANYA. Oleh itu, teruskanlah berusaha untuk mencapai kejayaan yang anda impikan.

Buat semua warga SK Nong Chik Johor Bahru, terima kasih kerana sudi memberikan kepercayaan kepada saya dan rakan-rakan untuk mengendalikan program ini. Kepada Cikgu Badrul yang menjadi tulang belakang program ini, ikhlas dari hati sy...SYABAS, ANDA ADALAH INSAN HEBAT!!!. Buat semua pelajar Tahun 6 SK NOng Chik JB, jadikanlah tahun 2009 ini sebagai tahun yang bersejarah kerana anda telah mencipta sejarah menjadikan SK Nong Chik sebagai yang terHebat di Johor Bahru. HEBAT 1...YES, HEBAT 2..YES YES, HEBAT 3....YES YES YES SIR!!!!!!!

No comments:

KEM PEMIMPIN HEBAT 2009 - SEKOLAH AGAMA SENAI UTAMA

KENANGAN BERSAMA PELAJAR SMP 4 SRI PINANG, INDONESIA

KURSUS EKSPLORASI KEPEMIMPINAN PEMIMPIN SMK TASEK UTARA 2009

KURSUS KEMAHIRAN BERPERSATUAN - SMKSETA 2009

PROGRAM INTEGRASI PESERTA PLKN SIRI 6 KUMPULAN 1 2009 - KEM WARISAN MASJID TANAH, MELAKA

KEM PEMIMPIN HEBAT 2009 - SEKOLAH AGAMA TAMBATAN TINGGI

KURSUS JURULATIH MODUL INTEGRASI PLKN SESI 1 2009

KURSUS INTENSIF LEPASAN SPM 2008 - KOLEJ SAL JB

MOTIVASI MINDA FIKIR HEBAT BERSAMA SEKOLAH AGAMA KOPOK BARU

KENANGAN TERINDAH KEM PENGGUGAHAN KENDIRI SMK TASEK UTARA 2008

MEMORI KEM IHYA' RAMADHAN 2008

Bersama Fasilitator Kem Ihya Ramadhan

Bersama Fasilitator Kem Ihya Ramadhan
Jasamu Tetap Dikenang

Kem Minda Fikir Hebat

Kem Minda Fikir Hebat
kenangan bersama Sekolah Sri Johor Bahru